Project Description

Kuhinja v Loškem Potoku – 2017
elementarna – arhitekturni studio

elementarna – arhitekturni studio – Kuhinja v Loškem Potoku – 2017
Loški Potok Ambrož Bartol, Dominik Košak, Miha Munda, Rok Staudacher, Matevž Zalar
Mlinar + Mlinar
Darkroom report
Pogosto slišimo, da je največja kvaliteta kuhinje prav njena funkcionalnost. Pa vendar kuhinja že dolgo ni le tekoči trak za pripravo hrane, danes je to prostor druženja in srečevanja in tako srce sodobnega doma. Funkcija in priročnost naj bosta zato vgrajeni, subtilni kvaliteti, ki sta prikrojeni prostoru in omogočata nemoteno delovanje. V ospredje naj stopijo materiali, ki kuhinjo gradijo, jo razčlenijo ali povežejo, oplemenitijo in poudarijo. Prostor se začne pri belih stenah in se prek kremastih omar spusti do globoko zelenega pripravljalnega pulta, ki barvno dopolni kuhinjski otok iz masivnega hrastovega lesa. Otok, kot osrednji element, združuje funkcijo pulta in jedilne mize, kjer se ob različnih delih dneva srečujejo družinski člani.
elementarna – arhitekturni studio
Arhitektura. Projektiranje. Oblikovanje. Ambrož Bartol. Dominik Košak. Miha Munda. Rok Staudacher. Matevž Zalar.

Elementarna smo mlad arhitekturni studio s svežim pristopom do arhitekture in oblikovanja. Vzgibe za aktualnost arhitekturnega izraza iščemo v značilnostih lokacije, poetiki tradicije in prostorskih potrebah uporabnika.Z našim delom stremimo k pametnim, dovršenim in elementarnim prostorskim rešitvam. Zagovarjamo premišljenost arhitekture, iskreno materialnost in čistost zasnove – vse to uporabniku zagotovi obogateno prostorsko izkušnjo.
Vsak projekt razumemo kot novo, neponovljivo zgodbo, ki jo soustvarimo z uporabnikom.
elementarna – arhitekturni studio, Tobačna
ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenija, info@elementarna.si
Mlinar + Mlinar
elementarna – arhitekturni studio. Wine Culture Centre 2014. Rome Community Ring 2015. Potapljaško-jadralni center Kočevje 2015. Europan E13 Graz 2015. Regijski reševalni Center Radovljica 2016. Protokolarno stanovanje na Cankarjevi 2016. Tišina arhitekturnega prostora 2016. Telovadnica Vižmarje-Brod 2017. Dom za Bivanje na Regentovi 2017. Podstrešno stanovanje s svetlobnikom-S-2017. Stanovanje s teraso-2017. Kuhinja Loški Potok-2017.