Project Description

Protokolarno stanovanje na Cankarjevi  2016
elementarna – arhitekturni studio

elementarna – arhitekturni studio – Protokolarno stanovanje na Cankarjevi – 2016
Ljubljana, zasebni investitor
Ambrož Bartol, Dominik Košak, Miha Munda, Rok Staudacher, Matevž Zalar
Zasnova protokolarnega stanovanja na Cankarjevi ulici v Ljubljani izhaja iz specifičnih prostorskih in programskih zahtev uporabnika. V osnovi je namenjeno srečanjem poslovnih partnejev, občasno pa bo služilo nastanitvi gostov iz tujine. Obstoječe stanovanje v starejši meščanski večstanovanjski hiši je slabo osvetljeno z naravno svetlobo, kar poleg programskih zahtev predstavlja osnovno izhodišče pri oblikovanju interierja. Novo protokolarno stanovanje je zasnovano kot skulptura, ki se na stikih z virom svetlobe izvotli in odpre. Leseni elementi med posameznimi odprtimi prostori so napolnjeni z zaprtim, servisnim programom. Umeščeni so na način, da prostore med seboj hkrati ločujejo in jih preko niš, v katerih so razstavljena umetniška dela, tudi vizualno povežejo.
elementarna – arhitekturni studio
Arhitektura. Projektiranje. Oblikovanje. Ambrož Bartol. Dominik Košak. Miha Munda. Rok Staudacher. Matevž Zalar.

Elementarna smo mlad arhitekturni studio s svežim pristopom do arhitekture in oblikovanja. Vzgibe za aktualnost arhitekturnega izraza iščemo v značilnostih lokacije, poetiki tradicije in prostorskih potrebah uporabnika.Z našim delom stremimo k pametnim, dovršenim in elementarnim prostorskim rešitvam. Zagovarjamo premišljenost arhitekture, iskreno materialnost in čistost zasnove – vse to uporabniku zagotovi obogateno prostorsko izkušnjo.
Vsak projekt razumemo kot novo, neponovljivo zgodbo, ki jo soustvarimo z uporabnikom.
elementarna – arhitekturni studio, Tobačna
ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenija, info@elementarna.si
elementarna – arhitekturni studio. Wine Culture Centre 2014. Rome Community Ring 2015. Potapljaško-jadralni center Kočevje 2015. Europan E13 Graz 2015. Regijski reševalni Center Radovljica 2016. Protokolarno stanovanje na Cankarjevi 2016. Tišina arhitekturnega prostora 2016. Telovadnica Vižmarje-Brod 2017. Dom za Bivanje na Regentovi 2017. Podstrešno stanovanje s svetlobnikom-S-2017. Stanovanje s teraso-2017. Kuhinja Loški Potok-2017.