Project Description

Stanovanje s teraso – 2017
elementarna – arhitekturni studio

elementarna – arhitekturni studio – Stanovanje s teraso – 2017
Ljubljana, zasebni investitor
Ambrož Bartol, Dominik Košak, Miha Munda, Rok Staudacher, Matevž Zalar
Bivanje vedno predstavlja interaktivni proces med uporabnikom in okoljem kjer se nahaja. Osnovno vodilo pri prenovi stanovanja in ureditvi strešne terase na dvostanovanjski hiši v Opatiji je zagotavljanje odprtih pogledov na horizont morja z vseh bivalnih površin. Stanovanje je programsko deljeno na spalno – servisni del na eni strani ter velik odprt bivalni prostor, s pogledom na morje po celotni dolžini na drugi strani. Osrednji element stanovanja je svetlobnik, v katerega so umeščene viseče stopnice za dostop do velike strešne terase nad stanovanjem. Terasa je, podobno kot stanovanje, deljena v dva dela. Pokrit servisni del z letno kuhinjo, jedilnico, zeliščnim koritom ter odprtim tušem je umeščen na zadnji del terase, spredaj pa je urejen večji odprt del s panoramskim pogledom na Kvarnerski zaliv.
elementarna – arhitekturni studio
Arhitektura. Projektiranje. Oblikovanje. Ambrož Bartol. Dominik Košak. Miha Munda. Rok Staudacher. Matevž Zalar.

Elementarna smo mlad arhitekturni studio s svežim pristopom do arhitekture in oblikovanja. Vzgibe za aktualnost arhitekturnega izraza iščemo v značilnostih lokacije, poetiki tradicije in prostorskih potrebah uporabnika.Z našim delom stremimo k pametnim, dovršenim in elementarnim prostorskim rešitvam. Zagovarjamo premišljenost arhitekture, iskreno materialnost in čistost zasnove – vse to uporabniku zagotovi obogateno prostorsko izkušnjo.
Vsak projekt razumemo kot novo, neponovljivo zgodbo, ki jo soustvarimo z uporabnikom.
elementarna – arhitekturni studio, Tobačna
ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenija, info@elementarna.si
elementarna – arhitekturni studio. Wine Culture Centre 2014. Rome Community Ring 2015. Potapljaško-jadralni center Kočevje 2015. Europan E13 Graz 2015. Regijski reševalni Center Radovljica 2016. Protokolarno stanovanje na Cankarjevi 2016. Tišina arhitekturnega prostora 2016. Telovadnica Vižmarje-Brod 2017. Dom za Bivanje na Regentovi 2017. Podstrešno stanovanje s svetlobnikom-S-2017. Stanovanje s teraso-2017. Kuhinja Loški Potok-2017.